Skålsjögården Timber Lodge - Utforska naturen!

Region

Skålsjögården ligger på Reichsstrasse 50, som också kallas Bergslagsdiagonalen. På sträckan mellan Alfta och Falun ligger Skålsjögården strax innan gränsen mellan Hälsingland och Dalarna i den idylliska och avlägsna byn Skålsjön. Där Örtchen redan är en överdrift. Regionen är känd som Finnskogen, vilket betyder finsk skog. Detta namn hänvisar till den legendariska och historiskt intressanta historien om platsen, som kännetecknas av bosättningen av skogsområdet av östra finska stammar på 17-talet.

Upplev naturen! – Den här sloganen är vårt program. Skogen runt Skålsjön har alltid varit ett björnområde. Vargen har också spridit sig igen de senaste decennierna och även älgar och kronhjortar känner sig hemma här. Det är inte ovanligt att korsa en huggorms väg eller att upptäcka en padda på vägkanten. Var du kan få de bästa naturupplevelserna och hur du undviker eller till och med gynnar ett möte med en björn berättar vi gärna här på plats.

 

I den här videon kan du se några av våra vackra regioner. Från minut 29 kan vår sällsynta, traditionella Finnbastu (bastu) ses.

Från minut 29 kan vår traditionella och sällsynta bastu (Finnbastu) ses.